Financial lease en operational lease: wat is precies het verschil? In het algemeen wordt in de volksmond met leasen ‘operational lease’ bedoeld, echter is dit slechts één vorm van leasen. Naast operational lease is er ook financial lease. Wat zijn nu de grootste verschillen tussen operational en financial lease voor u als ondernemer? We zetten de verschillen voor u op een rijtje!

De verschillen

Financial Lease

Bij financial lease bent u de eigenaar van de auto gedurende de periode van financial lease en ligt het economisch risico bij u. Tijdens de leaseperiode betaald u de verkoopprijs van de auto gespreid in termijnen over een aantal jaar (vermeerderd met rentekosten) aan ons terug. Bourguignon Lease blijft juridisch eigenaar totdat de auto is afbetaald, daarna is de auto van u.

Meer informatie over financial lease

Operational Lease

Operational lease is de meest voorkomende zakelijke leasevorm. Als er sprake is van operational lease, is de leasemaastchappij verantwoordelijk voor de wegenbelasting, verzekering en onderhoud en reparatie van de auto. Als u een contract hebt ondertekend voor financial lease, dan bent u de economisch eigenaar. Dat wil zeggen dat u hier verantwoordelijk voor bent.

Meer informatie over operational lease

Welke leasevorm past bij mij?

Wilt u meer weten over de verschillen tussen alle leasevormen om er zo achter te komen welke leasevorm het beste bij u past? Wij helpen u graag! Onze lease adviseurs hebben kennis van de laatste ontwikkelingen in de mobiliteitssector. Zo is er altijd een leaseoplossing voor u!

Adviesgesprek aanvragen

Meer weten?

Onze leaseadviseurs helpen u graag!
Bel 058 - 284 70 40 Ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur
Of stuur ons een mail Binnen 24 uur reactie
Offerte aanvragen