• Merkonafhankelijk
 • Flexibel
 • Transparant
 • Altijd dichtbij
Informatie aanvragen (058) 284 70 40
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Private Lease

Algemeen

Wat is Private Lease?
Private Lease betreft een vorm van operationele lease speciaal voor particulieren. U kiest een nieuwe auto en sluit daarvoor een leasecontract af op basis van een vooraf afgesproken looptijd en kilometrage. Vervolgens betaalt u maandelijks een vast bedrag aan ons waarin alle kosten zijn inbegrepen, behalve voor de brandstof, deze is voor uw eigen rekening. Na afloop van het contract levert u de auto gewoon weer in, zonder overnameverplichting.

Zitten er ook bepaalde voorwaarden aan Private Lease?
Bij een Private Leasecontract horen eerlijke algemene voorwaarden welke tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Hierbij treft u geen addertjes onder het gras, maar duidelijk omschreven voorwaarden waar wij ons als leasemaatschappij aan dienen te houden.

Welke zaken zitten er allemaal bij een Private Lease contract inbegrepen?
Bourguignon Lease biedt u duidelijk inzicht in welke zaken er allemaal in de leaseprijs zitten:

 • Afschrijving
 • Reparatie, onderhoud en banden
 • Verzekering
 • Houderschapsbelasting
 • Vervangend vervoer na 72 uur
 • Hulpdienst 24/7

Al onze leaseprijzen zijn inclusief 21% btw

Wat als ik de maandelijkse leasekosten niet kan betalen?
Samen met u bekijken en beoordelen wij hoeveel u wilt en kunt betalen voor uw leaseauto. Hiermee bieden wij u de zekerheid dat u de maandelijkse leasekosten zonder problemen kunt betalen.

Heb ik de mogelijkheid om terug te komen op mijn beslissing?
Om u de juiste keuze te laten maken om straks zorgeloos te kunnen rijden, bieden wij u een bedenktijd van 14 dagen.

Wat kan ik doen als ik een klacht heb?
Bourguignon Lease streeft ernaar alle dienstverlening zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij spelen onder meer inhoud, bereikbaarheid, snelheid van werken, bejegening en informatievoorziening een rol. Bent u ontevreden over de dienstverlening, dan kunt u een mail sturen naar klachtenblv@bourguignon.nl. Wij beschouwen klachten als een uitgelezen kans om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren, zodat wij onze klanten beter kunnen adviseren.

Wilt u een klacht indienen? Om verzekerd te zijn van een goede afhandeling van de klacht heeft Bourguignon Lease een duidelijke klachtenprocedure. Een klacht indienen per telefoon kan per via telefoonnummer 058 – 284 7040, via klachtenblv@bourguignon.nl, via het contactformulier en via de post:

Bourguignon Lease BV
Antwoordnummer 6024
8900 VC LEEUWARDEN

Omschrijf duidelijk de klacht en waarom u niet tevreden bent. Vermeld daarnaast altijd de persoonlijke gegevens. Bourguignon Lease streeft ernaar zo snel mogelijk te reageren. U ontvangt uiterlijk binnen 24 uur een ontvangstbevestiging op uw klacht en we streven ernaar om binnen 5 werkdagen uw klacht naar tevredenheid op te lossen.

All-in prijs: wat houdt dat exact in?
Met all-in bedoelen we ook écht all-in: u betaalt alleen de brandstof. In de vaste maandelijkse kosten zijn inbegrepen:

 • Afschrijving en rente
 • Reparatie, onderhoud en banden (winterbanden leverbaar tegen een meerprijs)
 • Schadeherstel
 • Houderschapsbelasting
 • Allrisk autoverzekering, inclusief Ongevallen Inzittenden Verzekering
 • Pechhulp in heel Europa
 • Vervangend vervoer na 72 uur bij onderhoud en reparatie
 • Inclusief BTW en BPM

Bij niet-verhaalbare schades kost het u dus alléén uw eigen risico (€ 250,- per schadegeval). Eventuele extra’s zoals winterbanden (v.a. € 15,- p.m.) zijn ook leverbaar tegen een meerprijs.

Hoe worden mijn gereden kilometers verrekend?
Bij Bourguignon Lease rekenen we standaard met 10.000 km per jaar en dit is uit te breiden tot een maximum van 30.000 km per jaar. Rijdt u meer dan het vastgestelde aantal kilometers? Dan rekenen we deze kilometers af tegen het meer-kilometer bedrag zoals vermeld op uw contract. We rekenen met een jaarkilometrage, dus in de tussentijd maakt het niet uit hoeveel kilometers u maakt. Gaat u bijvoorbeeld met de auto op vakantie en rijdt u 3.000 km in drie weken? Dan kunt u de overige 7.000 kilometers verdeeld over het jaar verrijden.

Ben ik vrij in het kiezen van het merk auto, dat ik wil gaan leasen?
Ja, bij Bourguignon Lease kunt u alle merken personenauto’s leasen.

Hoe zit het met bijtelling bij Private Lease?
Omdat het contract rechtstreeks met u wordt afgesloten, is er geen sprake van bijtelling. Er is enkel sprake van bijtelling wanneer uw werkgever een leaseauto aan u ter beschikking stelt, of wanneer uw werkgever de volledige kosten van uw Private Lease auto vergoedt.

Staat het leasetarief vast tijdens de gehele leaseperiode?
Het leasebedrag staat in principe vast gedurende de contractperiode, tenzij de verzekeringspremie wijzigt of belastingen door de overheid worden verhoogd, zoals de houderschapsbelasting, de assurantiebelasting of de BTW. Rijdt u fors meer of minder kilometers per jaar? Dan zullen we het contract hercalculeren zodat u toch een contract hebt dat voor u op maat gemaakt is.

Zijn er verplichtingen ten aanzien van het onderhoud?
Ja, het is verplicht om de auto te onderhouden bij uw leverende dealer. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat de auto wordt onderhouden volgens het serviceboekje van het voertuig.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rij dan in mijn contract staat weergegeven?
Wanneer u meer kilometers rijdt dan in uw contract staat weergegeven, worden jaarlijks de meerkilometers met u afgerekend. Is de afwijking fors en structureel, dan zullen we het contract hercalculeren. Zo is het contract altijd afgestemd op uw situatie.

Offerte aanvragen

Is er sprake van een aanbetaling of borg?
Wij kunnen vooraf om een borg verlangen van 1 tot maximaal 3 maandtermijnen. De definitieve hoogte is afhankelijk van het type auto en het door ons ingeschatte risico. De borg krijgt u aan het einde van het contract terug.

Welke toetsing vindt er vooraf plaats?
Wij vragen om een kopie van uw rijbewijs en NAW-gegevens. Met deze informatie wordt de aanvraag doorgezet naar EDR Credit Services (www.edrcreditservices.nl), die voor Bourguignon Lease de inkomenstoetsing zal uitvoeren. U ontvangt vervolgens van EDR een e-mail, waarin u wordt gevraagd middels een link uw financiële gegevens in te voeren en/of te uploaden zoals onder andere een salarisspecificatie, bankafschrift (voorzien van de NAW-gegevens) etc.. Het is aannemelijk dat u daarna nog gebeld wordt door EDR voor het verkrijgen van aanvullende informatie.

Word ik geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie)?
Ja, bij het sluiten van een leasecontract wordt dit contract geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). Daarnaast geven wij een betalingsachterstand van 60 dagen door aan BKR. Hiermee willen wij en het BKR voorkomen dat je problemen krijgt door te veel schulden. Bij het afsluiten van het contract wordt 65% van het totaal van de leasetermijnen doorgegeven aan de BKR.

Rekenvoorbeeld:
Stel u leaset via Private Lease een auto voor € 238,- per maand, op basis van 48 maanden / 10.000 kilometer per jaar. Dan wordt het bedrag als volgt berekend: 48 maanden x € 238,- x 65% = € 7.426,-. Dit bedrag wordt doorgegeven aan het BKR. Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Verzekeren

Op welke wijze is het voertuig verzekerd?
Al onze voertuigen worden All-risk (WA-Casco) verzekerd met aanvullend een ongevallen Inzittendenverzekering (OIV). Bij niet verhaalbare schade geldt een eigen risico van slechts € 250,- per schadegeval, waarbij er geen sprake is van een bonus/malus-systeem. Dit betekent dat uw verzekeringstarief niet verhoogd wordt na een gereden schade. Bij meer dan 2 schades binnen 12 maanden wordt het eigen risico verhoogd naar € 1.000,- per schadegeval.

Mag ik de auto ook zelf verzekeren?
Nee, de auto wordt verzekerd door Bourguignon Lease.

Einde contractperiode

Wat gebeurt er met het voertuig na einde van de contractperiode?
Na afloop van het Private Lease contract levert u de auto weer in bij Bourguignon Lease. U bent dus niet verplicht om de auto over te nemen. Indien u dit wél wenst, krijgt u de eerste mogelijkheid om het voertuig over te nemen.

Wat zijn de kosten wanneer ik mijn leasecontract voortijdig wil beëindigen?
Vanaf de eerste dag van het tweede jaar van de leaseperiode bedraagt de opzeggingsvergoeding maximaal 50% van de nog resterende leasetermijnen.

Rekenvoorbeeld:
Uw leasetermijn bedraagt € 238,- euro op basis van 10.000 km/jaar, met een looptijd van 48 maanden.
U wilt m.i.v. de 16e maand opzeggen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dan maximaal:
50% x (48-16+1) x 238 = € 3.927,-

Wilt u opzeggen in het eerste jaar, dan bedraagt de opzeggingsvergoeding 100% van de resterende termijnen tot 12 maanden, vermeerderd met 50% van de resterende termijnen na 12 maanden.

Rekenvoorbeeld:
Uw leasetermijn bedraagt € 238,- euro op basis van 10.000 km/jaar, met een looptijd van 48 maanden.
Uw wilt m.i.v. de 7e maand opzeggen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dan maximaal:
100% x (12-7+1) x 238 + 50% x (48-12) x 238 = 1428 + 4284 = € 5.712,-

In beide gevallen geldt een opzegtermijn van minimaal 1 maand.

Onder welke omstandigheden kan ik mijn contract kosteloos beëindigen?
Kosteloos ontbinden van het contract is mogelijk onder de volgende voorwaarden:

 • Bij gedwongen ontslag
 • Bij blijvende invaliditeit
 • Bij overlijden

Wat gebeurt er met het voertuig na einde van de contractperiode?
Het voertuig blijft eigendom van Bourguignon Lease en gaat na einde van de contractperiode terug naar de leasemaatschappij. U bent dus niet verplicht om de auto over te nemen. Indien u dit wenst, krijgt u wel de eerste mogelijkheid om het voertuig over te nemen.
Bij inname van uw Private Lease auto wordt een voertuiginspectie uitgevoerd. Waar kijken we naar en wat is goed om te weten? Dit kunt u teruglezen in ons innameprotocol, die u kunt vinden onder de button “Voorwaarden” op onze website.

Waar kan ik alle Private Lease voorwaarden vinden en bekijken?
Op onze website kunt u voor Private Lease al onze voorwaarden vinden en downloaden door op de button “Voorwaarden” te drukken:

 • Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease
 • Aanvullende Voorwaarden Private Lease
 • Innameprotocol
 • Verzekeringsvoorwaarden
 • Privacybeleid (Privacy Statement)

Heeft u nog aanvullende vragen? Stel uw vraag via privatelease@bourguignon.nl. U kunt ons natuurlijk ook gewoon rechtstreeks bellen: 058 – 284 7040.

Daarom Bourguignon Lease
 • Merkonafhankelijk
 • Flexibel
 • Transparant
 • Altijd dichtbij
Ik wil een offerte

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten