De gevolgen van de coronacrisis zijn duidelijk merkbaar. Naast de verschrikkelijke gevolgen voor de gezondheid is het momenteel ook veel minder druk op de wegen. Daardoor zijn er merkbaar minder schadegevallen ontstaan. Uit het onderzoek van BNR blijkt het aantal schadegevallen zelfs te zijn gedaald met maar liefst 20%. Wij hopen, als geen ander, dat we snel weer massaal de auto kunnen pakken naar ons werk of voor familiebezoek. Maar juist wanneer we weer vaker de auto pakken kunnen er een hoop onnodige schades voorkomen worden.

Waarschuwingslampjes zijn er niet voor niets. Ze zijn er om bijzonderheden aan te geven en echte schade te voorkomen. Wist u dat een kwart van de mensen gewoon doorrijdt met een waarschuwingslampje? In dit artikel behandelen we de vijf belangrijkste lampjes waarbij u absoluut niet kunt doorrijden. In de regel geldt dat u bij een geel/oranje lampje nog even kunt doorrijden en bij een rood lampje direct moet stoppen. Een uitzondering op deze regel geldt bij het motorwaarschuwingslampje.

Waarschuwingslampje

  1. Remmen

Dit waarschuwingslampje betekent dat u zo snel mogelijk op een veilige plek moet stoppen. Het kan betekenen dat uw remmen direct al minder effectief de auto tot stilstand weten te brengen, houd hier rekening mee. Oorzaken kunnen zijn: versleten remblokken, een fout in het ABS-systeem of te weinig remvloeistof.

  1. Motor

Wanneer het motorwaarschuwingslampje gaat branden is dit altijd in het geel/oranje. Hierbij geldt: knippert het lampje, zet de auto dan direct stil wanneer u op een veilige plek kunt stoppen. Brandt het lampje constant dan is het probleem minder ernstig dan wanneer het lampje knippert maar ook in deze situatie is het niet raadzaam om te lang door te rijden.

Waarschuwingslampje

  1. Olie

Wanneer het olielampje brandt betekent dit dat het oliepeil te laag is. Te weinig olie kan een motor ernstig beschadigen. Stop direct bij dit waarschuwingslampje en controleer het oliepeil.

  1. Koeling

Er is iets mis met uw koelsysteem. Hierdoor kan uw motor oververhit raken, rijdt u door dan kan dit ernstige schade veroorzaken aan uw motor. Draai niet zelf de koelvloeistof dop open wanneer uw motor warm is, hier kan namelijk een enorme druk op staan!

Waarschuwingslampje

  1. Banden

Bij een te lage bandenspanning brandt het lampje geel/oranje. Wanneer de band zo goed als leeg- of lek is brandt het lampje rood. Rijd niet verder om ernstige schade aan uw wiel en een gevaarlijke situatie in het verkeer te voorkomen.

Een waarschuwingslampje is erg vervelend maar negeer het niet, dit levert enkel meer ellende op. Brandt er een lampje op uw dashboard rood dan is het raadzaam om direct contact met ons op te nemen. Wij vertellen u wat te doen en helpen u de weg weer op.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.