Alles over private lease
Wat is private lease?

Private lease is een vorm van operationele lease speciaal voor particulieren. U kiest een nieuwe auto en sluit daarvoor een leasecontract af op basis van een vooraf afgesproken looptijd en kilometrage. Vervolgens betaalt u maandelijks een vast bedrag aan ons waarin alle autokosten zijn inbegrepen, behalve de brandstofkosten deze zijn voor uw eigen rekening. Na afloop van het leasecontract levert u de auto gewoon weer in, zonder overnameverplichting.

Wat is voordeliger: private lease of kopen?

Vaak is leasen veel voordeliger dan het aanschaffen van een auto. Helemaal wanneer u graag rijdt in één van de nieuwste auto’s, wilt besparen op brandstofkosten of een vast bedrag per maand wil betalen incl. alle autokosten zoals afschrijving, rente, onderhoud, reparatie. Onze private leaseprijzen zijn altijd inclusief 21% btw.

Zitten er ook bepaalde voorwaarden aan private lease?

Bij een private leasecontract horen eerlijke algemene voorwaarden welke tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Bij ons geen geen addertjes onder het gras. We hebben onze voorwaarden duidelijk omschreven, waar wij ons als leasemaatschappij aan dienen te houden.

Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease
Aanvullende Voorwaarden private lease

Hebben jullie het keurmerk private lease?

Ja, Bourguignon Lease draagt het Keurmerk Private Lease. Dat betekent dat u vertrouwd bij ons uw auto leaset. Bekijk hier de algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en onze aanvullende voorwaarden private lease

Welke zaken zitten er allemaal bij een private lease contract inbegrepen?

Bourguignon Lease biedt u duidelijk inzicht in welke zaken er allemaal in de leaseprijs zitten: afschrijving, rente, reparatie, onderhoud en banden, verzekering, houderschapsbelasting, vervangend vervoer na 72 uur en de hulpdienst 24/7.

Welke toetsing vindt er vooraf plaats?

Wij vragen om een kopie van uw rijbewijs en NAW-gegevens. Met deze informatie wordt de aanvraag doorgezet naar EDR Credit Services, die voor Bourguignon Lease de inkomenstoetsing zal uitvoeren. U ontvangt vervolgens van EDR een e-mail, waarin u wordt gevraagd middels een link uw financiële gegevens in te voeren en/of te uploaden zoals een salarisspecificatie en bankafschrift (voorzien van de NAW-gegevens). Het is aannemelijk dat u daarna nog gebeld wordt door EDR voor het verkrijgen van aanvullende informatie.

Staat het leasetarief vast tijdens de gehele leaseperiode?

Het leasebedrag staat in principe vast gedurende de contractperiode. Het leasebedrag kan alleen veranderen als de verzekeringspremie wijzigt of de belastingen door de overheid worden verhoogd. Denk aan de houderschapsbelasting, de assurantiebelasting of de BTW. Ook als u fors meer of minder kilometers per jaar rijdt zal dit invloed hebben op uw maandelijkse leasebedrag. We zullen op dat moment het leasecontract herzien en opnieuw uw maandbedrag berekenen zodat u een leasecontract hebt dat past bij uw behoeftes.

Wat bedoelen jullie met een all-in prijs?

Met all-in bedoelen we ook écht all-in. U betaalt een vast maandelijks tarief waarin: afschrijving en rente, reparatie, onderhoud en banden (winterbanden leverbaar tegen een meerprijs), schadeherstel, houderschapsbelasting, allrisk autoverzekering incl. Ongevallen Inzittende Verzekering, pechhulp in heel Europa, vervangend vervoer na 72 uur bij onderhoud en reparatie inclusief BTW en BPM. zijn opgenomen. Alleen de brandstofkosten betaalt u apart.

Bij niet-verhaalbare schades kost het u alléén uw eigen risico (€ 250,- per schadegeval). Eventuele extra’s zoals winterbanden (v.a. € 15,- p.m.) zijn ook leverbaar tegen een meerprijs.

Hoe zit het met bijtelling bij private lease?

Bij ons is er bij private lease is er geen sprake van bijtelling. Er is enkel sprake van bijtelling wanneer uw werkgever een leaseauto aan u ter beschikking stelt, of wanneer uw werkgever de volledige kosten van uw private lease auto vergoedt.

Word ik geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie)?

Ja, bij het sluiten van een leasecontract wordt het leasecontract geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Daarnaast geven wij een betalingsachterstand van 60 dagen door aan BKR. Hiermee willen wij en het BKR voorkomen dat u problemen krijgt door te veel schulden. Bij het afsluiten van het leasecontract wordt 65% van het totaal van de leasetermijnen doorgegeven aan de BKR.

Rekenvoorbeeld 1:
Stel u leaset via private lease een auto voor € 238,- per maand, op basis van 48 maanden / 10.000 kilometer per jaar. Dan wordt het bedrag als volgt berekend: 48 maanden x € 238,- x 65% = € 7.426,-. Dit bedrag wordt doorgegeven aan het BKR. Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Is er sprake van een aanbetaling of borg?

Wij kunnen vooraf om een borg vragen van 1 tot maximaal 3 maandtermijnen. De definitieve hoogte is afhankelijk van het type auto en het door ons ingeschatte risico. De borg krijgt u aan het einde van uw leasecontract terug.

Hoe worden mijn gereden kilometers verrekend?

Bij Bourguignon Lease rekenen we standaard met 10.000 km per jaar en dit is uit te breiden tot een maximum van 30.000 km per jaar. Rijdt u meer dan het vastgestelde aantal kilometers? Dan rekenen we deze kilometers af tegen het meer-kilometer bedrag zoals vermeld op uw leasecontract. We rekenen met een jaarkilometrage, dus in de tussentijd maakt het niet uit hoeveel kilometers u maakt. Gaat u bijvoorbeeld met de auto op vakantie en rijdt u 3.000 km in drie weken? Dan kunt u de overige 7.000 kilometers verdeeld over het jaar verrijden.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rij dan in mijn contract staat weergegeven?

Wanneer u meer kilometers rijdt dan in uw leasecontract staat weergegeven, worden jaarlijks de meer kilometers met u afgerekend. Is de afwijking fors en structureel, dan zullen we het leasecontract herzien en het maandbedrag opnieuw berekenen. Zo is het leasecontract altijd afgestemd op uw situatie.

Zijn er verplichtingen ten aanzien van het onderhoud?

Ja, het is verplicht om de auto te onderhouden bij uw leverende dealer. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat de auto wordt onderhouden volgens het serviceboekje van het voertuig.

Op welke wijze is het voertuig verzekerd?

Al onze voertuigen worden All-risk (WA-Casco) verzekerd met aanvullend een ongevallen Inzittendenverzekering (OIV). Bij niet verhaalbare schade geldt een eigen risico van slechts € 250,- per schadegeval, waarbij er geen sprake is van een bonus/malus-systeem. Dit betekent dat uw verzekeringstarief niet verhoogd wordt na een gereden schade. Rijd u binnen 12 maanden 2 keer schade? Dan wordt het eigen risico verhoogd naar € 1.000,- per schadegeval.

Mag ik de auto ook zelf verzekeren?

Nee, de auto wordt verzekerd door Bourguignon Lease.

Wat als ik de maandelijkse leasekosten niet kan betalen?

Samen met u bekijken en beoordelen wij hoeveel u wilt en kunt betalen voor uw leaseauto. Hiermee bieden wij u de zekerheid dat u de maandelijkse leasekosten zonder problemen kunt betalen.

Heb ik de mogelijkheid om terug te komen op mijn beslissing?

Om u de juiste keuze te laten maken om straks zorgeloos te kunnen rijden, bieden wij u een bedenktijd van 14 dagen.

Wat gebeurt er met het voertuig na einde van de contractperiode?

Na afloop van het private lease contract levert u de auto weer in bij Bourguignon Lease. U bent dus niet verplicht om de auto over te nemen. Indien u dit wél wenst, krijgt u de eerste mogelijkheid om het voertuig over te nemen.

Wat zijn de kosten wanneer ik mijn private leasecontract voortijdig wil beëindigen?

Vanaf de eerste dag van het tweede jaar van de leaseperiode bedraagt de opzeggingsvergoeding maximaal 50% van de nog resterende leasetermijnen.

Rekenvoorbeeld 1:
Uw leasetermijn bedraagt € 238,- euro op basis van 10.000 km/jaar, met een looptijd van 48 maanden. U wilt met ingang van de zestiende maand opzeggen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dan maximaal: 50% x (48-16+1) x 238 = € 3.927,-. Wilt u opzeggen in het eerste jaar, dan bedraagt de opzeggingsvergoeding 100% van de resterende termijnen tot 12 maanden, vermeerderd met 50% van de resterende termijnen na 12 maanden.

Rekenvoorbeeld 2:
Uw leasetermijn bedraagt € 238,- euro op basis van 10.000 km/jaar, met een looptijd van 48 maanden. Uw wilt met ingang van de zevende maand opzeggen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dan maximaal: 100% x (12-7+1) x 238 + 50% x (48-12) x 238 = 1428 + 4284 = € 5.712,-. In beide gevallen geldt een opzegtermijn van minimaal 1 maand.

De opzeggingsvergoeding zal echter nooit hoger zijn dan het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen, die reeds zijn betaald en nog betaald moeten worden tot het moment van opzegging, en de gezamenlijke hogere termijnbedragen die betaald hadden moeten worden als direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

Rekenvoorbeeld 3
Plafondberekening op basis van rekenvoorbeeld 1:
Uw leasetermijn bedraagt € 238,- euro op basis van 10.000 km/jaar, met een looptijd van 48 maanden. U wilt met ingang van de zestiende maand opzeggen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dan maximaal: 50% x (48-16+1) x 238 = € 3.927,-

Wanneer de leaseovereenkomst aangegaan zou zijn geweest op basis van 15 maanden en 10.000 km/jaar, dan zou het leasetermijn € 450,- zijn geweest. Het plafond bedraagt dan: (450-238) x 15 = € 3.180,-.

U betaalt altijd de laagste prijs, in dit geval dus het plafond.

Onder welke omstandigheden kan ik mijn leasecontract kosteloos beëindigen?

Kosteloos ontbinden van het leasecontract is mogelijk bij gedwongen ontslag, bij blijvende invaliditeit of bij overlijden.

Wat gebeurt er met het voertuig na einde van de contractperiode?

Het voertuig blijft eigendom van Bourguignon Lease en gaat na einde van de contractperiode terug naar de leasemaatschappij. U bent dus niet verplicht om de auto over te nemen. Indien u dit wenst, krijgt u als eerste mogelijkheid om de auto over te nemen. Bij inname van uw private lease auto wordt een voertuiginspectie uitgevoerd. Bij het inleveren van uw leaseauto vragen wij u om een aantal zaken mee te nemen. De voorwaarden kunt u teruglezen in ons innameprotocol.

Waar kan ik alle private lease voorwaarden vinden en bekijken?

U kunt alle voorwaarden en documenten vinden bij private lease. Voor het gemak kunt u de documenten ook hieronder downloaden.

Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease
Aanvullende voorwaarden private lease
Verzekeringsvoorwaarden
Innameprotocol
Privacybeleid

Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

Bourguignon Lease streeft ernaar alle dienstverlening zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij spelen onder meer inhoud, bereikbaarheid, snelheid van werken, bejegening en informatievoorziening een rol. Bent u onverhoopt toch ontevreden over de dienstverlening of wilt u een klacht indienen? Om verzekerd te zijn van een goede afhandeling van de klacht vragen we u uw klacht in te dienen heeft Bourguignon Lease een duidelijke klachtenprocedure. Een klacht indienen per telefoon kan per via telefoonnummer 058 – 284 7040, via klachtenblv@bourguignon.nl of via het contactformulier.

Waar vind ik jullie privacy beleid?

U vindt ons privacybeleid hier.