Er kan veel gebeuren in het verkeer, bijvoorbeeld als u op reis bent. Het is dan handig om bij pech of een ongeluk goede uitrusting in uw leaseauto te hebben. Met deze uitrusting kunt u zelf problemen oplossen, iemand kan u daarmee helpen of u kunt zelf iemand helpen.

Bijna onmisbare uitrusting voor de auto

Sommige materialen zou iedereen in de auto bij zich moeten hebben, dit vooral omwille van uw veiligheid. Daarom hebben we hieronder een lijst van deze onmisbare uitrusting voor u samengesteld:

Water

Het is van belang dat u altijd water bij zich draagt. Water is namelijk van belang om een tijdje op hulp te kunnen wachten. Vooral in de zomer is het noodzakelijk om voor iedere inzittende minimaal een halve liter water in de auto te hebben. Daarnaast kunt u met water een oververhitte motor afkoelen.

Een veiligheidshamer

De veiligheidshamer is natuurlijk onmisbaar om veilig de weg op te gaan. Hij kan u helpen om snel uit de auto-gordel te komen, of kan uw zij- of achterruiten kapot slaan. Heel handig bij een auto op de kop of te water. Wel is het van belang dat hij vanuit de bestuurdersstoel te pakken is. Leg hem dus niet in het dashboardkastje!

Pen en papier

Handig voor het opschrijven van een adres, route of om bijvoorbeeld een briefje achter te laten als er een ongeluk gebeurt bij het parkeren. U kunt een kenteken opschrijven en het is handig om een briefje op de auto achter te laten als u de auto op de vluchtstrook moet laten staan en hulp moet halen. Neem dus altijd een pen en papier mee.

De gevarendriehoek

Hiermee laat u het overige verkeer weten dat er verderop iets aan de hand is: 100 meter achter de auto plaatsen.

Veiligheidsvest

Volgens de Europese regels is een veiligheidsvest niet in alle landen verplicht. Wel is het verstandig een goedgekeurd veiligheidsvest bij u te hebben. Buitenlandse politieagenten zijn mogelijk niet op de hoogte van de Europese regels en kunnen u een boete geven. Een officieel bezwaar tegen de boete kost veel tijd en geld.

Een eerste hulp pakket

Voor het verzorgen van (kleine) ongelukken totdat er een professionele hulpdienst aanwezig is. Met een verbanddoos bent u altijd in staat om eerste hulp te verlenen.

Een zaklamp

Met een zaklamp kunt u spullen zoeken, heeft u licht bij reparatie, kunt u bij schijnen voor eerste hulp en kunt u seinen. Vooral de wegen buiten de (grote) steden zijn minder goed verlicht, vandaar dat een zaklamp altijd van pas komt!

Het nummer van onze hulpdienst

Pech, schade of een ongeval? Bourguignon Lease Assistance is onze hulpdienst en staat 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. Zo blijft u ten alle tijden mobiel en kunt u zo snel mogelijk uw weg weer vervolgen. Onze hulpdienst is bereikbaar op de volgende telefoonnummers:

 

Een auto leasen?

Kom met ons in contact!
Bel 058 - 284 70 40 Ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur
Of stuur ons een mail Binnen 24 uur reactie