De leaseauto is een maandelijks terugkerende kostenpost voor zowel de medewerker als het bedrijf. Er zijn veel manieren om te besparen op de leasekosten. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een zuinigere auto. In deze blog geven wij u 5 tips over het besparen op de leasekosten!

1. Verleng het contract

De meest gekozen looptijd van een leasecontract is 36 of 48 maanden. De afschrijvingskosten van de leaseauto zijn aan het begin van de leaseperiode het hoogst. Door het contract te verlengen kunt u dus direct leasekosten besparen, omdat de afschrijving lager is dan bij een nieuw voertuig.

2. Kies een goedkoper model

De meest voor de hand liggende manier is het kiezen van de juiste auto. Kies een auto die aan uw wensen voldoet, maar houdt rekening met een realistische prijs-kwaliteit verhouding.

3. Ga voor occasion lease

Niet alleen consumenten kiezen steeds vaker voor een tweedehandsauto, maar ook voor bedrijven wordt dit een steeds meer geaccepteerd alternatief. Occasion lease is een veel gebruikte leasevorm waarbij jong gebruikte auto’s en bedrijfswagens worden ingezet. Door het opnieuw inzetten van deze auto’s kunnen we een gunstig leasetarief bieden zonder langlopende contracten!

Voor occasion lease zetten wij jong gebruikte auto’s in die jonger dan 3 jaar zijn. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige auto’s die vanaf 12 maanden kunnen worden geleased.

4. Kies een zuinigere auto

Kleine auto’s zijn vaak de zuinigste modellen. Moderne auto’s zijn natuurlijk sowieso zuiniger dan oudere modellen. Daarom heeft het leasen van een nieuwe, kleine auto sowieso altijd de voorkeur wanneer u op de kosten van het verbruik wilt besparen.

5. Tanken buiten de snelweg

Afhankelijk van waar er getankt wordt, kan er tot wel 15 cent per liter op de brandstofkosten voor diesel en benzine bespaard worden. Vooral langs de snelweg betaalt u meestal de hoofdprijs. Ook premium benzine en diesel is vaak een stuk duurder dan reguliere brandstof.

Zo kunt u de kosten beperken van benzine en diesel:

  • Zet tanken langs de snelweg uit op de tankkaart
  • Sluit premium brandstoffen op de tankkaart uit
  • Tank vooral bij onbemande tankstations

Ook zijn er meerdere apps in omloop waarmee u de actuele prijzen per tankstations kunt terugvinden.

Wilt u meer informatie over het leasen van een auto?

Onze lease adviseurs adviseren u graag!
Bel 058 - 284 70 40 Ma t/m vr 08.00 - 17.00 uur
Of stuur ons een mail Binnen 24 uur reactie